Sport

Tuzla: Turnirom u košarci započinje Olimpijada srednjoškolaca 2019.










U utorak 23.4.2019. turnirom u košarci u dvorani JU Opće gimnazije KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla započet će Olimpijada srednjoškolaca 2019., projekat koji organizuje Lokalni tim Tuzla Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Olimpijada srednjoškolaca 2019. je jedino takmičenje ovog formata u našem gradu i najveći projekat koji je Lokalni tim Tuzla dosad organizovao.  Riječ je o takmičenju srednjih škola sa područja Tuzle u četiri sporta: mali fudbal, košarka, ženska odbojka i ženska košarka.

Treća tuzlanska Olimpijada srednjoškolaca započet će turnirom u košarci a u srijedu 24.4. u istoj sportskoj sali odigrat će se takmičenje iz malog fudbala. Nakon toga čeka nas turnir ženske košarke kao treći dan Olimpijade i završni turnir u sklopu Olimpijade srednjoškolaca će se održati u petak 26.4. kada će svoje snage srednje škole odmjeriti u ženskoj odbojci, čime će i zvanično biti zatvorena ovogodišnja Olimpijada srednjoškolaca.

Olimpijada srednjoškolaca 2019. je jedan od niza projekata u Bosni i Hercegovini koji je finansiran iz fonda Socijalnog dana. Svoj prvi Socijalni dan Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je održala 21.10.2016. godine kada su mladi svoje školske klupe odlučili zamijeniti radnim mjestima. Na taj način se sakupljaju sredstva za Fond Socijalnog dana iz kojeg se već treću godinu finansiraju omladinski projekti srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine. Na ovaj način su srednjoškolci sami u stanju finansirati svoj rad u lokalnim zajednicama.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button