SvijetZanimljivosti i zabava

Ukrajinski zvaničnik tvrdi da je Rusija ‘veoma daleko’ od osvajanja Bahmuta










Ukrajina je u ponedjeljak saopćila da su ruske snage “veoma daleko” od osvajanja istočnog grada Bahmuta i da se vode borbe oko administrativne zgrade gdje je plaćenićka grupa Wagner navela da je podigla rusku zastavu.

Portparol istočne ukrajinske vojne komande izjavio je Reutersu kako nije jasno gdje su ruske snage podigle svoju zastavu i da lažno tvrde da su osvojile grad.

– Podigli su zastavu nad nekakvim WC-om. Zakačili su je na ko zna šta, okačili svoju krpu i rekli da su zauzeli grad. Pa dobro, neka misle da su ga osvojili – izjavio je zvaničnik Sergej Čerevatji, putem telefona.

Možda će Vas zanimati i:

Šef Wagnera podigao rusku zastavu u Bahmutu i poručio: ‘Grad je zauzet’ (VIDEO)

Bahmut je poprište jedne od najkrvavijih bitaka u ratu, sada već u drugoj godini, s ogromnim žrtvama na obje strane i golemim uništenjima u bombardiranju istočnog ukrajinskog grada.

Čelnik ruske plaćeničke grupe Wagner, Jevgenij Prigožin, izjavio je u nedjelju navečer da su njegove snage podigle rusku zastavu iznad administrativne zgrade.

Prigožin je rekao da je “s pravne tačke gledišta”, Bahmut osvojila Rusija, što je Čerevatji oštro negirao.

– Vode se bitke oko zgrade gradskog vijeća (Bahmuta), oni nisu ništa zauzeli u pravnom smislu – rekao je Čerevatji.

– Bakhmut je Ukrajinski, oni nisu ništa zauzeli i veoma su daleko od toga da to urade, blago rečeno – rekao je on, prenosi Reuters.



Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button