Vijesti

Vlada Federacije BiH podržat će projekat izgradnje produžetka južne saobraćajnice u gradu Tuzli










Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hecegovine, Slađan Ilić i gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sastali su se u petak, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu i razgovorali o aktuelnim temama i podršci Federalne vlade na projektima izgradnje komunalne infrastrukture na području grada Tuzle.

Sastanak je bio posvećen posebno važnim projektima za grad Tuzlu, uključujući izgradnju produžetka južne saobraćajnice, kao i gradnju kružnih tokova na istoj. Premijer Nikšić izrazio je punu podršku ovim projektima, istaknuvši da će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine uložiti sve napore kako bi se ubrzo pokrenule aktivnosti za realizaciju izgradnje produžetka južne saobraćajnice, što će značajno poboljšati protok saobraćaja, smanjiti aerozagađenje i olakšati svakodnevnu mobilnost građana Tuzle.

Pored toga, tokom sastanka razgovaralo se i o podršci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za izgradnju magistralnog toplovoda za grad Tuzlu. Premijer Nikšić je također iskazao snažnu podršku ovom projektu, prepoznajući njegovu važnost za energetsku efikasnost i održivost grada Tuzle.

Na kraju sastanka, gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, i potpredsjedavajući Doma naroda, Slađan Ilić, izrazili su zahvalnost premijeru Nikšiću na razumijevanju problema s kojima se građani Tuzle svakodnevno suočavaju. Gradonačelnik Lugavić naglasio je da će izgradnjom magistralnog toplovoda biti znatno poboljšan sistem daljinskog grijanja i udobnost života građana Tuzle. Također je dodao: “Podrška premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Nermina Nikšića odražava posvećenost unapređenju životnih uslova i infrastrukture u Tuzli, čime će se grad učiniti još privlačnijim i funkcionalnijim za građane.”

Gradonačelnik Lugavić, potpredsjedavajući Ilić i premijer Nikšić ostaju posvećeni daljim naporima i saradnji kako bi se ostvarili ovi značajni projekti i osigurao još bolji kvalitet života građana Tuzle.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button