Crna hronika

Sestre iz Osijeka u dogovoru izvršile samoubistvo










Dvije sestre iz okoline Osijeka, čija su tijela nedavno pronađena u moru kod otoka Ugljana, prema svemu sudeći, u dogovoru su izvršile samoubistvo, kažu u Županijskom tužilaštvu u Zadru.

Na mjestu događaja pronađeni su dokazi koji upućuju na to da su planirale da sebi oduzmu život, a pronađeno je i pismo iz kojeg je jasno da su donijele zajedničku odluku da će to uraditi, pišu hrvatski mediji.

Možda će Vas zanimati i:

Prema novim informacijama, sestre su se ubile tako što su na sebe stavile naprtnjače i torbe pune kamenja te ušle u more. Obdukcija, koja je obavljena jučer, utvrdila je da su dvije sestre u pedesetim godinama preminule usljed utapanja.

Prije dva mjeseca u Zadru su dvojica prijatelja izvršila samoubistvo. Istragom je tada utvrđeno da su dvojica najboljih prijatelja, od 22 i 23 godine, izvršila samoubistvo tako što su se zatvorili u automobil u šumi na Musapstanu, te u vozilo proveli ispušne plinove.

U autu su pronađene plastične vrećice kojima su začepljeni svi otvori, a na auspuh je bila spojena plastična cijev. Bili su obučeni u ležernu odjeću sa sunčanim naočalama.

Na mjestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići, navodno, nisu bili ni pod utjecajem opijata.

Avaz.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button