Nagradne igreU fokusu

Radio Kameleon vas vodi na premijeru sjajne predstave “Ključ” u dvorani Kaleidoskop Tuzla










Duogočekivana predstava “Ključ” nastala u realizaciji Pozorišta mladih Tuzle i Udruženja „Mladi Tuzle“ ove sedmice će imati svoje tri premijere.

Prva premijera predstave je u petak 29.11.2019.godine s početkom u 20:00 sati. Riječ je o premijeri 1,2 i 3, jer u dramskom studiju po modelu rada imaju tri podjele glumačke predstave koju igraju. Druga premijera je u subotu 30.11.2019. s početkom u 18:00h, a treća premijera zakazana je u 20:00h.

Radio Kameleon poklanja 2×2 ulaznice. Naime, dvije osobe vodimo na drugu premijeru u subotu 30.11.2019. s početkom u 18:00h, a dvije osobe na treću premijeru također u subotu od 20:00h.

Sve što treba da uradite jeste da u komentar ispod Facebook posta označite prijatelja/icu sa kojom biste voljeli otići na ovu sjajnu predstavu. Igramo se do petka (29.11.) do 15 sati.

Predstava „Ključ“ je nastala kao rezultat rada polaznika starije grupe Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle a biće izvedena na sceni Pozorišta mladih Tuzle, a to je dvorana Kaleidoskop uz podršku Centra za kulturu Tuzla. Kao takva, predstava zbog svoje tematike i poruke koju nosi i dijaloga koji treba biti uspostavljen s publikom, ona nije namijenjena za mlađi uzrast ispod 14 godina.

Predstava je nastala na osnovu teksta „Draga Jelena Sergejevna“ autorice Ljudmile Razumovske, a njegovu adaptaciju uradila je Amila Beširović. Drama „Draga Jelena Sergejevna“ nastala je u Rusiji, sedamdesetih godina prošlog vijeka. Odmah nakon prvog izvođenja, igranje predstave je zabranjeno! Predstava je zabranjena od strane vlasti i to zbog surove kritike upućene tadašnjem društvu. Ljudmila Razumovska bila zatvorena od strane vlasti kada je prije 40 godina napisala tekst “Draga Jelena Sergejevna” i kada je on po prvi put premijerno izvedena.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button