Sport

VIDEO: Roma srušila lidera i prolognirala mu odbranu titule prvaka Italije










U velikom derbiju 36. kola talijanske Serije A, Roma je na svom terenu slavila protiv Juventusa rezultatom 3:1, te tako prolongirala Staroj dami odbranu titule prvaka.

Kada je Mario Lemina doveo goste u vodstvo, činilo se da će za Juventus sve ići po planu. Ipak, radost Juventusa je kratko trajala. U 25. minuti Daniele De Rossi je dočekao odbijenu loptu u petercu i spretno poravnao rezultat na 1:1.

Možda će Vas zanimati i:

Nakon desetak minuta igre u drugom dijelu Roma je povela. Bivši fudbaler Milana i Monaca, Stephan El Shaarawy, uz dosta sreće je pogodio, pošto se lopta od Lichtsteinera odbila iza leđa Gigija Buffona.

Ubrzo je rezultat bio 3:1. Igrala se 65. minuta kada je Radja Nainggolan lijepom završnicom nakon asistencije Mohameda Salaha postavio konačan rezultat.

Miralem Pjanić odigrao je cijeli meč za goste, dok Edin Džeko nije nastupio za Romu zbog povrede, te je utakmicu pratio sa tribina stadiona Olimpico.

Ovaj poraz neće mnogo zaboljeti finaliste Lige prvaka, jer Juventus ima priliku da u narednom kolu pobjedom protiv Crotonea odbrani titulu najboljeg tima u Italiji.




Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button