Big Bang #HerojiGeneracije

Lukavčanin, Haris Muradbašić, prvak Balkana u karateu










PROFIL KANDIDATA:

HARIS MURADBAŠIĆ

Možda će Vas zanimati i:

KATEGORIJA: SPORT

GODIŠTE: 2002

MJESTO: TUZLA

Haris Muradbašić rođen 04.09.2002. godine, od svoje četvrte godine se bavi karateom i ostvario je zapažene razultate, kao što su prvak države 2015, 2016, 2017 i 2018. godine. Bio je prvak Balkana sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine 2019. i 2020. godine. Sa svojim klubom Orkka Lukavac je osvojio 3.mjesto na Evropskom prvenstvu Regija kao tim. U školi je vrlodobar učenik i od svoje devete godine je redovan član reprezentacije i više puta izabran za sportistu Tuzlanskog Kantona.

Već 9 godina nastupaš za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kako uspjevaš održati kontinuitet, kvalitet i reprezentativni nivo?

Najviše pomoću trenažnog procesa koji je napravljen uz pomoć mog trenera Željka Zombre, a taj trenažni proces je kreiran posebno za nas. Taj proces se sastoji od svakodnevnih treninga, zavisi od napora treninga, nekada su lakši nekada su teži.

Ostvaruješ odlične rezulatate na takmičenjima, koji potez u borbama je tvoj zaštitni znak i kako je izgledala tvoja najdraža borba?

Moj zaštitni znak je ujedno i najvažniji potez u karateu gyaku-zuki; ja u borbama rijetko napadam nego čekam protivnika da on prvi krene. Najvažnija borba u kojoj sam učestvovao je u Umagu prošle godine protiv vicepravaka svijeta; on je bio viceprvak svijeta 2017. godine u Španiji. Borbu sa njim sam odradio 0:0, međutim uz sudijsku odluku sam ja bio prvi i pobjedio sam.

Kako tvoje društvo doživljava to da si karatista, šampion i takmičar?

Oni me podržavaju u potpunosti, veći dio mog društva su sportisti i uspješni su, što u karateu što  drugim sportovima.

Koja je to stvar o kojoj maštaš u bavljajnu karateom?

To je ostvajanje još većih medalja kao što su medalje sa Svjetskog prvenstva, Evropskog prvenstva, Svjetskih kupova itd. Na kraju moje karijere bih volio da budem trener.

Haris Muradbašić je kandidat za BIGBANG priznanje #HEROJIGENERACIJE iz kategorije sport.

Za Harisa možete glasati klikom OVDJE.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button