Zanimljivosti i zabava

Proslavljeni njemački kompozitor želi da finansira nastup BiH na “Eurosongu”: Njegov uvjet je da pjesmu izvede Hanka Paldum










Proslavljeni njemački kompozitor Ralf Zigel (Ralph Siegel) izrazio je veliku zainteresiranost da komponira i producira pjesmu, kao i u cjelosti finansira projekt predstavljanja BIH na Takmičenju za Pjesmu Eurovizije u Lisabonu, pod izričitim uvjetom da pjesmu izvede naša kraljica narodne muzike i sevdaha, Hanka Paldum.

Zigel je do sad bio autor preko 25 pjesama predstavnica Njemačke i nekoliko ostalih zemalja, iza sebe ima jednu pobjedu i mnoštvo drugih i trećih mjesta, vlasnik je glamuroznog studija svjetskih razmjera u Minhenu, a u karijeri ima preko 150 pjesama koje su bile na njemačkim i svjetskim zvaničnim top listama.

Možda će Vas zanimati i:

Bh. diva je potvrdila informaciju:

– Tačno je, kontakti između mene i pobjednika Eurosonga gospodina Zigela su postojali, gdje me kontaktirao gospodin Davor Pejić, inače dugogodišnji dopisnik “EuroSong News” magazina za područje Balkana, najvećeg pisanog medija koji pokriva Eurosong i distribuira se u više od 40 zemalja svijeta. Iskreno, počašćena sam i obradovana da je tako uspješan i svjetski poznat i priznat kompozitor i producent prepoznao moj rad i smatrao da moj nastup može biti atraktivan za milione gledalaca u svijetu.Kako je, ipak, BHRT nosilac projekta i, nažalost, zbog dugovanja EBU-u nisu u mogućnosti učestvovati na Eurosongu 2018, tako ni ovaj sjani projekt neće moći biti realiziran. Nadam se, iskreno, da ćemo gospodin Zigel i ja, ipak, ostvariti saradnju i mimo Eurovizije, a zašto da ne, kad dođe bolje vrijeme za BHRT i ukinu se sankcije, možda ipak odemo i na Eurovoziju 2019. godine”.

Od Davora Pejića saznali smo da su čelnici BHRT-a kontaktirali Zigela i objasnili mu trenutno stanje na BHRT-u, kao i odnose s EBU-om, kao i izrazili nadu za ostvarivanjem projekta u bliskoj budućnosti. Pejić dodaje i to da je Siegel za Hanku imao prelijepu pjesmu s balkanskim etno elementima, izuzetno zahtjevnu i pisanu isključivo za Hanku Paldum i prava je šteta što se dašak sevdaha i Hankin predivni glas neće predstaviti u kolijevci fado muzike, u Lisabonu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button