Lifestyle

SARADNJA ROTARY KLUBOVA: Nakon 75 godina u OŠ „Slavinovići“ Tuzla izvršena zamjena svih dotrajalih prozora na školi










U periodu ljetnog školskog raspusta 2016.godine u JU OŠ „Slavinovići“ Tuzla, nakon 75 godina, izvršena je zamjena svih dotrajalih prozora na školi.

Sredstva su obezbjeđena zahvaljujući Rotary clubu Eerbeek – Zutphen iz Holandije i  sredstvima prikupljenim od strane roditelja učenika ove škole na prodajnom sajmu pod nazivom „Zajedno za prozore“ kao i Rotary cluba Tuzla `99.

Možda će Vas zanimati i:

Primopredaju su izvršile direktorica škole Lejla Beširović i  Aida Hadžibeganović ispred Rotary cluba Eerbeek – Zutphen iz Holandije 09.01.2017.godine.

Tom prilikom uručene su zahvalnice  timu RC Tuzla `99 Slavici Bradvić Hanušić, Samiru Durmiću i Senadi Muratbegović koji su vrijedno propratili cijeli projekat, od prikupljanja ponuda, obezbijedili transparentan odabir izvođača, brinuli o kvalitetu izvođenja radova i izvršili primopredaju. U realizaciji projekta su učestvovali i uposlenici škole: Fatima Odžaković, Almirdina Gardaš, Dijana Kovačević, Mirela Ahmetović i Enisa Isović. Predstavnici RC Eerbeek – Zutphen iz Holandije Aidi Hadžibeganović, učenik naše škole, mladi talentovani likovni umjetnik Hamza Jahić, uručio je jednu od svojih slika u znak zahvalnosti.

Projektom Rotary cluba Eerbeek Zutphen iz Holandije i RC Tuzla 99, najviše su dobila djeca, ekologija pa i lokalna zajednica.

Vrijednost projekta iznosi 59.740,00 KM, a izvođač radova je bila firma ALPAMM d.o.o. Tuzla.

Da ovo nije jedina saradnja potvrđuju predhodne donacije od 7 laptopa, 18 bijelih školskih tabli, te 200 flomastera za table i 18 spužvi.

Ovim projektom stvoreni su bolji uslovi za rad prvenstveno sadašnjim učenicima i uposlenicima škole, a svakako i budućim generacijama. Rotary je ispunio zadatak i realizacijom ovog projekta dao doprinos jednoj široj populaciji i lokalnoj zajednici.

U ime učenika, roditelja i uposlenika zahvaljujemo Rotary clubu Eerbeek – Zutphen iz Holandije i  RC Tuzla `99 se na izdvojenom vremenu i novčanim sredstvima koje su donirali za bolje uslove rada u našoj školi.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button