BiHValter Tuzlanski

SDA-ovci pozivaju na masovne proteste sutra










Nakon što je postalo definitivno jasno da će SDA sutra izgubiti vlast u Federaciji BiH, iz ove stranke pozivaju na mosvne proteste.

Naime, visoki predstavik u BiH Christian Schmidt danas je donio odluke za deblokadu procesa formiranja vlastu koju je nametnula SDA zajedno sa DF-om iz razloga što nemaju koalicioni kapacitet da formiraju svoju.

Sad se društvenim mrežama širi poziv za proteste ispred Parlamenta FBiH gdje je sutra zakazana sjednica za imenovanje nove Vlade FBiH čiji premijer će biti Nermin Nikšić.

SDA-ov federalni zastupnik Salko Zildžić napisao je uz poziv sljedeće:

“Kada tiranija i diktatura postanu pravilo, otpor je obaveza”.

Njegov stranački kolega Haris Zahiragić danas je također poručio isto.

“Od danas, više ništa neće biti isto. Nova pravila igre, jednostavno, zahtijevaju i novi način igre. Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!”, naveo je Zahiragić.

Naravno i SDA-ovi botovi pozivaju na proteste jer je u pitanju ‘opstanak naroda’.

Posebno je ‘glasan’ Jasmin Mulahusić. On iz Luksemburga poručuje Bošnjacima da nemaju šta pametovati nego da izađu na proteste.

“Nema se šta puno pametovati. Svi pred parlament. Jedna je DOMOVINA. Ne dozvolimo križarima okupaciju. Htjeli su nedavno rasporediti hrvatsku vojku, nismo im dozvolili. Sada imaju sluge koje će im omogućiti okupaciju. Ali zato svi u saf! Ne damo Bosnu”, navodi Mulahusić.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button