SportU fokusu

Mirsad Ovčina za Kameleon: Ako nas žrijeb posluži, u Mejdanu ćemo napraviti spektakl










Daleko najmlađa futsal ekipa u BiH, MNK Bosna Kompred jučer je sjajnom igrom i pobjedom 9:0 u gostima kod Ljubića izborila plasman u polufinale državnog Kupa.

Kako je za Kameleon otkrio predsjednik kluba Mirsad Ovčina, u prvenstvenoj utakmici protiv Klanca u Brčkom, Kompred je odmarao cijelu ekipu kako bi sačuvali igrače svježim za četvrtfinale Kupa BiH.

“Momci su ispoštovali sve što smo radili na tim treninzima uoči ove utakmice, ginuli su na terenu jedan za drugog i protivniku nisu dopustili nijednu priliku da se nečemu nada. To su sve mladi igrači koji su pokazali kvalitet. Inače, prosjek naše ekipe sinoć je bio 20 godina”, rekao je Ovčina, kazavši još kako će Kompred u Mejdanu napraviti spektakl ako ih žrijeb u polufinalu posluži.

Treneri Hodžić i Šehanović i predsjednik kluba Ovčina

“Ovi momci zajedno igraju dvije godine. Mi radimo sve da klub vratimo na mjesto gdje i pripada. Ne dovodimo igrače sa strane, svi su iz Tuzle, radi se pet puta sedmično. Nadamo se da ćemo naredne sezone biti nosioci Prve lige FBiH, a onda i da ćemo se vratiti u društvo najboljih”, dodao je naš sagovornik.

Već u subotu od 19 sati u Malom Mejdanu ekipa MNK Bosna Kompred igra protiv kantonalnog rivala iz Živinica, FC Bašigovci.

“Oni su nam dužnici i nadamo se pobjedi. Mi se ne brinemo za podršku u Mejdanu, jer navijači su sa nama pune 42 godine. Tako će, vjerujem biti i sutra”, zaključio je Mirsad Ovčina.

VEZANI ČLANAK:

http://radiokameleon.ba/2017/11/04/najmladja-futsal-ekipa-evropi-mnk-bosna-kompred-glavni-cilj-vratiti-publiku-mejdan-foto/



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button