SvijetZanimljivosti i zabava

U Vijetnamu uhapšeno 65 osoba zbog krijumčarenja droge u tubama paste za zube










Policija je uhapsila 65 osoba zbog krijumčarenja u Vijetnam 50 kilograma droge, neke skrivene u tubama sa pastom za zube.

To je uslijedilo nakon prošlomjesečnog hapšenja četiri kabinske posade Vietnam Airlinesa pronađenih sa zračnicama u ručnim torbama nakon leta iz Pariza za Ho Shi Minh.

Možda će Vas zanimati i:

Rekli su da su angažovani da prevezu 60 kilograma paste za zube, ali da nisu znali da je u pitanju ekstazi, ketamin i kokain.

Vijetnam je veliki centar za trgovinu drogom uprkos tome što ima neke od najstrožih zakona o drogama na svijetu.

Otprilike polovina od 327 tuba sa pastom za zube koje su stjuardese prevozile sadržavale su drogu. Istražitelji su rekli da žene nisu bile upoznate sa njihovim sadržajem i trenutno su puštene uz kauciju.

Policija je ove sedmice saopćila da je 65 osumnjičenih uhapšeno nakon što su otkrili još šest pošiljki narkotika koji su krijumčareni u Vijetnam istim putem.

Navodno te operacije provodi isti krijumčarski lanac koji je unajmio stjuardese, prenosi BBC.

Protiv 65 osumnjičenih vodi se istraga za različite optužbe, uključujući kupovinu, prodaju, transport i skladištenje narkotika, javljaju lokalni mediji.

Policija sumnja da ista grupa često koristi vijetnamske državljane koji studiraju i žive u Francuskoj za unos droge u zemlju.



Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button