SportU fokusu

TEŽAK PORAZ: GOŠK odnio bodove iz Tuzle










Ekipa GOŠK-a pobijedila je večeras u Tuzli ekipu Slobode rezultatom 0:1 u susretu 7. kola Premijer lige BiH.

Sloboda je u uvodnim minutama imala terensku nadmoć. Imali su nekoliko poluprilika, a jedinu pravi šansu imao je Ignjatović nakon ubacivanja Đorđilovića.

Možda će Vas zanimati i:

A zatim u 22. minuti hladan tuš za domaće. Brzu kontru završio je Pehar za prednost gostiju iz Gabele od 0:1.

Već u narednom napadu gosti su mogli da povećaju prednost. Nova kontra na njihovu žalost nije završena golom, a dobru šansu je promašio Sušić.

Do kraja prvog poluvremena uzaludan posjed lopte Slobode. Nisu napravili ništa i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Nastavak donosi mnogo bolju igru domaćeg tima. Krpić je u dva navrata imao šansu, gosti su spašavali, a zatim je Kozić sjajno odbranio udarac Đorđilovića.

Potom je uslijedio period mirne igre. Nije domaći tim uspio da stvori neku veliku šansu pred golom Kozića i GOŠK se bez većih problema branio na Tušnju.

U 82. minuti je domaći tim mogao stići do izjednačenja. Krpić je ponovo bio u šansi, ali njegov udarac s pet metara čudesno brani Kozić. Samo minut kasnije Kozić ponovo sjajan. Fantastično je odbranio pokušaje Krpića i Salihovića i spasio je svoj tim.

Do kraja je ostalo 0:1 i GOŠK je došao do još jedne gostujuće pobjede u ovoj sezoni, dok je Sloboda ovim porazom ponovo pokazala sve slabosti.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Sloboda – GOŠK 0:1 (Pehar 22’)

SLOBODA: Muminović, Đorđilović, Salihović, Todorović, Krpić, Ordagić, Grahovac, Ćulum, Husić, Kalezić, Ignjatović.

GOŠK: Kozić, Čolić, Bošnjak, Radeljić, Pehar, Đajić, Zolj, Deak, Vego, Kobiljar, Sušić



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button