Politika

Najava prezentacije „Tuzla pametni grad i grad moderne javne uprave“










Članovi Nezavisne liste Glasam za Tuzlu prezentuju način na koji Tuzla može izgledati

Upravljanje gradovima po modelu „Pametnog grada“ je rezultat globalnog procesa urbanizacije jer iskustva na svjetskoj sceni u posljednjih deset godina jasno pokazuju da je razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija neophodan preduslov za razvoj zajednice u cjelini.

Od velike je važnosti da se značaj implementacije informacionih i komunikacionih tehnologija u svakodnevnom životu uoči na svim nivoima vlasti i da svako u svojoj nadležnosti utiče na njihovu široku primjenu, uključujući javne institucije, javna poduzeća, obrazovanje, zdravstvo, javnu sigurnost, te druge aktere u lokalnoj zajednici.

S tim u vezi, koristimo ovu priliku da vas pozovemo da prisustvujete prezentaciji „Tuzla pametni grad i grad moderne javne uprave“ koja će se održati u ponedjeljak 05.09.2016.godine u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, sa početkom u 18:00 sati. Predavači na pomenutu temu će biti mr.sci Muhdin Mujačić i prof.dr. Ahmet Kasumović, kandidati Nezavisne liste Glasam za Tuzlu na predstojećim lokalnim izborima.

Vjerujemo da ćete svojim prisustvom pružiti podršku ovoj namjeri da Tuzlu zajedno uvedemo u doba inteligentnih tehnologija.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button