Svijet

Dvoje djece spašeno iz zaglavljene žičare na 274 metara iznad planinskog područja u Pakistanu (VIDEO)










Dvoje djece spašeno je iz žičare koja se zaglavila na 274 metra iznad planinskog područja u Pakistanu, a napori za spašavanje još četvero djece i dvoje odraslih zaglavljenih u žičari se nastavljaju.

Djeca su putovala u školu u pokrajini Khyber Pakhtunkhwa kada je jedna od sajli na žičari pukla rano jutros po lokalnom vremenu.

Šestoro djece iz pokvarene žičare pokušaće spasiti helikopterom - Danas.ba

Zamjenik povjerenika distrikta Tanveer Ur Rehman rekao da je helikopter za nadzor prvi stigao do lokacije, prije nego što je stigao veći helikopter kako bi osigurao da ima dovoljno mjesta za prevoz svih koji se spašavaju, javlja CNN.

Dva učenika na žičari navodno su gubila svijest, rekao je jedan od putnika ranije pakistanskim medijima. Putnik, imenovan samo kao Gulfaraz, pozvao je državne vlasti da poduzmu mjere. Rekao je da učenici, starosti između 10 i 15 godina, nisu imali ni vodu za piće.

Spasilačko osoblje dalo je putnicima lijekove protiv mučnine nakon saznanja o djeci koja su povraćala, rekao je Ur Rehman, dodajući da su zarobljenima također davani lijekovi za srce.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button