TuzlaU fokusuValter Tuzlanski

Svečano obilježen 2. oktobar Dan oslobođenja Tuzla










Danas na Slanoj banji u Tuzli obilježena 77. godišnjica osobođenja Tuzle  u Drugom svjetskom ratu a na  2. oktobar se slavi se to i obilježava uz prisustvo više delegacija i građana Tuzle.

Delegacija Grada Tuzle, odala je poštovanje i položila vijence i cvijeće na spomen obilježjima na Partizanskom groblju, spomenicima  Josipu Brozu Titu i narodnim herojima 1941.-1945., zatim na spomeniku partizanskim brigadama koje su zajedno sa građanima Tuzle oslobodile grad 1943., i poginulim braniocima BiH i Tuzle 1992-1995, nosiocima najvećih ratnih priznanja 1992.-1995. i civilnim žrtvama na Slanoj Banji.

Obilježavanju 2. oktobra Dana oslobođenja Tuzle prisustvovala je i delegacija Saveza antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata Bosne i Hercegovine, koju su činili Seid Đulić, Nijaz Skenderagić i Raif Dizdarević koji je tim povodom izjavio:

Nakon ovog dijela obilježavanja nešto kasnije polaganje cvijeća su obavile i delegacije Skupštine Tuzlanskog kantona  i SD BiH Tuzla također izjavom se obratio i predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović:



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button