Sport

VIDEO: Tandir “blic” golom Slobodi donio tri velika boda iz Bijeljine!










Fudbaleri Slobode prekinuli su niz od dva uzastopna poraza u Ligi za prvaka BiH, jer su danas u Bijeljini ostvarili veliku pobjedu protiv Radnika. Na kraju je bilo 0:1.

Bolji početak Tuzlaci nisu mogli ni zamisliti – Ismar Tandir pogodio već u prvom napadu! Nakon dobrog centaršuta, napadač Slobode je glavom matirao Lučića.

Radnik je bio nešto bolji u nastavku. Prijetili su Vasić i Obradović, ali je golman Erić sjajno branio. Sa druge strane pokušao je Ziljkić, golman Lučić bio je na mjestu.

Bijeljinci su u drugo poluvrijeme krenuli još ofenzivnije, ali je najbolju šansu imala Sloboda preko Ordagića koji je izašao sam pred gol. Međutim, pogodio je samo stativu. Igrala se 61. minuta.

Radnik je jalovo pokušavao do kraja, ali nije uspio doći do izjednačenja. Tim Nebojše Miloševića tako je prokockao prvu šansu da se “odlijepi” u lovu na Evropu, te da u nastavak sezone uđe mnogo mirnije. Sa druge strane, ovaj sjajan rezultat ostavio je Slobodu na petom mjestu i približio je Radniku na samo bod. Evropa je još u igri, a do kraja je ostalo sedam utakmica.




Možda će Vas zanimati i:

Back to top button