BiH

Federalna uprava za inspekcijske poslove oduzetu robu ustupila centrima za socijalni rad










Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove saopćili su da je izvršeno ustupanje robe oduzete u inspekcijskom nadzoru centrima za socijalni rad na području Federacije BiH. Tako je 1.045 pari obuće donirano u humanitarne svrhe, putem centara za socijalni rad u svih deset kantona u FBiH.

Naime, krajem 2015. godine, federalna tržišna inspekcija je inspekcijskim nadzorom privremeno oduzela robu od privrednog subjekta registrovanog na području Brčko distrikta, a koji posluje na području FBiH, zbog nepostojanja vjerodostojne dokumentacije o porijeklu i vlasništvu nad robom.

Možda će Vas zanimati i:

Prekršajnim nalogom je izrečena zaštitna mjera oduzimanja predmeta prekršaja, te je roba po oduzimanju smještena u prostorijama firme “Cementara Lukavac“ d.o.o. Lukavac. Subjekt nadzora je prihvatio odgovornost, nije tražio sudsko odlučivanje i u zakonskom roku je izvršio uplatu kazne propisane prekršajnim nalozima.

Ustupanje robe oduzete u inspekcijskom nadzoru omogućeno je Pravilnikom o postupku raspolaganja, čuvanja, prodaje ili uništenja privremeno oduzete robe u inspekcijskom nadzoru, koji propisuje da inspektor može ustupiti (donirati) oduzetu robu u humanitarne svrhe putem centara za socijalni rad u slučajevima gdje se ne radio visokotarifnoj robi i ukoliko je roba od interesa za humanitarne potrebe.

Federalna uprava za inspekcijske poslove će i ubuduće na ovaj način potpomagati rad socijaln.ih centara u FBiH.

Izvor: 24sata.info



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button