Gastro

Gastro

ĆASKANJE i ove godine tradicionalno u Puračiću

ĆASKANJE i ove godine tradicionalno u Puračiću

Ćaskanje i ove godine tradicionalno u Puračiću u nedjelju od 10:00h Ćaska je mala ćasa, a u Puračiću i to samo u Puračiću, je i naziv tradicionalnog jela ...
Read more 0

Ne postoji supernamirnica, ne treba opsesivno brojati kalorije, kako izračunati koliko nam je dnevno potrebno vode

Od rođenja čovjek zavisi od unosa hrane i hranjivih materija kako bi organizam normalno funkcionirao.  ...
Read more 0

Savjeti za postače: Najbolji način da umanjite osjećaj gladi je da konzumirate proteine i povrće na sehuru

Osobi koja posti potrebna je nutrijentima bogata ishrana koja daje energiju neophodnu za sve funkcije tijela tokom svakodnevnog života i nema drugog doba godine kada je to važnije ...
Read more 0

BRZE KIFLICE! Gotove za 15 minuta dobre za večeru, mekane i za doručak

Sastojci 600g glatkog brašna kesica praška za pecivo malo soli 1 dl ulja kiselo mlieko suhi kvasac razmućen u 2 dl toplog mlijeka Priprema Zamjesite tijesto, razvijte krug, isjecite ga na trougliće ...
Read more 0

Recept za vas, varivo od mlade žare/koprive

Došlo je proljeće mlada žara/kopriva je već izrasla da se može brati i preporuka za vaš jelovnik, Varivo od žare/koprive, Kao mladi nisamo jeli variva od žare/koprive, jer ...
Read more 0

Dok smo u izolaciji, pripremite poslasticu našeg djetinjstva: Recept za sutlijaš

Sutlijaš treba kuhati na laganoj vatri i povremeno provjeriti da li je upila mlijeko U mlijeko možete ubaciti štapić vanile, cimet, rum, kafu pa čak i otopljenu čokoladu, ...
Read more 0

Old Story Pub: Dostava u vrijeme izolacije i koronavirusa

Izvjesno je da će i mart i april proći u izolaciji i nadmudrivanju sa pandemijom… ...
Read more 0

“Svemirska zelena salata”: Uzgajanje salate u svemiru jednako ukusno i sigurna kao na zemlji

Prema studiji objavljenoj u časopisu “Frontiers in Plant Science”, zelena salata koja se uzgaja u svemiru ne samo da je ukusna, već je i jednako hranjiva i sigurna ...
Read more 0

Novo iz pekare Kabil: Krofna koju do sada niste probali

Ako ste ljubitelji slatkih poslastica, ako uživate u očaravajućoj kombinaciji slatkog tijesta i malina onda je dobra vijest da to sada možete pronaći u pekari Kabil. ...
Read more 0

SAD: Bosanka u borbi za “kulinarskog Oscara”

Šest “šefova” i dva restorana iz St. Louisa našlo se u polufinalu ovogodišnje nagrade “James Beard”, koja je u Sjedinjenim Američkim Državama poznata i kao “kulinarski Oscar”. Među ...
Read more 0