Sport

FOTO: Dramatičan finiš u gradačačkom okršaju kantonalnih rivala!







Večeras je u okviru 27. kola Premijer lige za rukometaše, Gradačac ugostio ekipu Gračanice i u jednoj nervoznoj, borbenoj i dramatičnoj utakmici izgubio u završnici sva tri boda rezultatom 24:25 (14:11).

2

Možda će Vas zanimati i:

Utakmica je protekla u stalnom vođstvu domaćina koje je sredinom drugog poluvremena iznosilo i pet golova razlike. Borilo se za svaku loptu i bilo je zato puno nervoze i pogrešnih poteza. Objema ekipama bodovi su bili važni jer su davali neke teoretske nade u opstanak u Premijer ligi, gostima čak i izvjesne.

3

Šest- sedam minuta do kraja domaći ne koriste višak od dva igrača, čak primaju dva gola i tu je sve krenulo nizbrdo. U zadnja tri-četiri minuta gosti nošeni bučnim navijanjem svojih navijača kojih je bilo u velikom broju u Sali gradačačkog sajma, sustižu tri gola zaostatka i postižu konačnih 25:24 u pomalo i čudnoj završnici.

4

Uzalud je domaći trener Budimir Mikulić tražio da se pridignu, da igraju taktički smireno, pravljene su greške koje su koštale poraza. Mora se priznatio da su gosti u završnici pokazali više želje za pobjedom što im je na kraju pošlo za rukom.

5

Golove za domaće su postigli: D.Božić i Mirković po 6, Pedić 5, Haseljić i Šahdanović po 3, te Kadić i Grahovac po 1. Za goste strijelci su bili Sumbić i Bašić po 6, Komnenović 4, Alibegović i Ilić po 3, te Šaković, Osmanhodžić i Brđanović po 1.

U narednom kolu Gradačac gostuje u Vogošći , dok je Gračanica svoj meč protiv Igmana neće odigrati.

Piše: Suad Krajnović

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button