Tuzlanski kantonVijesti

Dan državnosti BiH: SS Tuzlanskog kantona poziva sportiste da se pridruže defileu

"Moja BiH"
Vlada Tuzlanskog kantona je utvrdila Program obilježavanja Dana državnosti BiH, pod nazivom „Moja BiH“ koji će se provesti u subotu 25. novembra 2023.godine.

Imajući u vidu aktualni društveno – politički kontekst, kao i činjenicu da je ovogodišnji Dan državnosti i jubilarni, 80. po redu, povod je i izuzetna prilika da se ovaj praznik značajnije obilježi.

Utvrđenim Programom, osim polaganja cvijeća i Svečane sjednice Skupštine TK, predviđeno je održavanje defilea kroz grad Tuzlu, te kulturni program na Trgu slobode u Tuzli, te koncert u večernjim satima u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Sastavni dio Manifestacije će biti i svečani defile u kojem će učešće uzeti i sportisti sa područja Tuzlanskog kantona. Defile kreće u subotu 25.11.2023. u 11:55 sati ispred BKC-a Tuzla, a svoj pohod će okončati na Trgu slobode, gdje će se u 13:00 sati održati centralna svečanost.

Tim povodom Sportski savez Tuzlanskog kantona je uputio poziv sportskim organizacijama, klubovima i sportistima za učešće u ovom defileu. Okupljanje sportista u opremi kluba iz kojeg dolaze je u 11:30 sati  ispred BKC Tuzla radi formiranja kolone za defile.

-Ovom prilikom Vas molimo da organizujete dolazak članova Vašeg kolektiva u zvaničnoj opremi od pionira do seniora. Sa sportistima mora biti i osoba ispred Vašeg kluba koja će biti zadužena za koordinaciju sa organizatorom. Ne treba Vam posebno naglašavati značaj manifestacije i datuma koji će se obilježiti taj dan. Svima nama se pruža  prilika da iskažemo veliko poštovanje prema našoj domovini Bosni i Hercegovini. Apsolutno smo uvjereni da ćete učiniti sve kako bi što veći broj sportista učestvovao u defileu sa koga ćemo uputiti poruku da je naša domovina Bosna i Hercegovina jedna i jedina – navedeno je u pozivu Sportskog saveza TK-a koji je upućen na adrese sportskih saveza, organizacija i klubova iz Tuzlanskog kantona.

Sportski kolektivi koji će učestvovati u defileu na email adresu Sportskog saveza TK do srijede 22. novembra trebaju potvrditi učešće i orijentaciono navesti broj članova, zajedno sa imenom predstavnika, koji će biti zajedno na defileu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button