Sport

Slovački reprezentativac o detaljima razgovora s bh. igračima prije utakmice u Zenici
Defanzivac nogometne reprezentacije Slovačke Peter Pekarik je u razgovoru za slovačke medije govorio o utakmici sa BiH. Slovaci su pobijedili Zmajeve rezultatom 2:1 i plasirali se na Euro, a slovačke novinare je zanimalo sjeća li se duela od prije deset godina kada. BiH je tada poražena rezultatom 1:0, ali je ipak nakon pobjede u Žilini osigurala mogućnost da ostvari direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

“Da, veoma dobro se sjećamo utakmice u Zenici od prije deset godina. Prisjetili smo se tog susreta na ručku sa ostalim članovima tima koji su bili tada u reprezentaciji. Pobjednički pogodak je postignut od osobe od koje se to najmanje očekivalo, Viktor Pečovsky je postigao gol udarcem lijevom nogom sa distance”, rekao je Pekarik za sportovy.cas.sk koji u Herthi igra sa dvojicom bh. reprezentativaca, Smailom Prevljakom i Harisom Tabakovićem.

Možda će Vas zanimati i:

“Već prije utakmice su mi rekli da zaslužujemo plasman na Euro dok će se oni skoncentrisati na baraž u martu gdje će se boriti da osiguraju plasman na Evropsko prvenstvo”, dodao je on

Back to top button