Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Pijanistica Asja Avdić (18) iz Lukavca ima preko 50 nagrada sa internacionalnih i federalnih takmičenja

BIGBANG2023
Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovom pričama i od ponedjeljka glasajte za njih.

Ima 18 godina i učenica je 4.razreda srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” u Tuzli u klasi prof. Tatjane Todorović Jurić. Svira klavir već 11 godina. U toku pijanističke karijere učestvovala je na mnogobrojnim internacionalnim i federalnim takmičenjima kao i na masterclass radionicama kod svjetskih, prestižnih profesora kao što su: Konstantin Krasnitsky, Jura Margulis, Vladimir Kharin, Ruben Dalibaltayan, Julia Gubaidulina, Rita Kinka, Đorđe Stanetti, Vladimir Milošević, Planinka Jurišić Atić.
Muziku i kulturu promoviše i kroz rad Interact cluba Lukavac gdje kao dugogodišnja predsjednica i članica organizuje radionice posvećene djeci moga grada. Pored kulturnih radionica bavi se i humanitarnim i ekološkim radom. Redovna je učesnica kulturnog programa na festivalu “Savremene žene”.

Asjina poruka mladima:

Treba raditi ono što voliš i ustrajati u tome, bez obzira na prepreke.

Asjina postignuća:

Preko 50 nagrada na internacionalnim i federalnim takmičenjima u disciplinama klavir solo i klavirski duo, od kojih je 40 prvih nagrada i 10 specijalnih.

Jedna od najznačajnijih takmičenja su: “Davorin Jenko” (Beograd, Srbija), “Memorijal Jurica Murai” (Varaždin, Hrvatska), “Zlatko Grgošević” (Zagreb, Hrvatska), “Tartini” (Piran, Slovenija), “Memorijal Matusja Blum” (Sarajevo, BiH), “Feurich Competition” (Beč, Austrija).

Na takmičenju u Beču učestvovala 3 puta prošavši u finalni krug kao jedina predstavnica BiH sve 3 godine, osvojivši nagrade za izvanredno odsviran performans, a 2019. godine zauzela 3.mjesto.

Održana dva solistička koncerta.

Volonterka je na akcijama “Let`s Do It”, a ove godine sam volontirala i na “Sarajevo film festivalu”.

Dobitnica diploma za izvanredno postignute rezultate od strane federalnog i kantonalnog ministarstva obrazovanja, kulture i sporta.

Asja Avdić kandidatkinja je za priznanje BigBang #herojigeneracije u kategoriji Muzika.
Za nju od ponedjeljka (6.11.2023.) možete glasati na OVOM LINKU.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button