Sport

Mujkanović: Malo više iskrene ljubavi prema Slobodi doprinijelo bi da našem klubu bude bolje
Sloboda je odlično završila polusezonu u Prvoj lig FBiH pobjedom nad ekipom Sim Baua i nalazi se na prvom mjestu nakon prvog dijela Prve lige FBiH.

Tim povodom razgovarali smo sa predsjednikom upravnog odbora Slobode Senadom Mujkanovićem koji je za Radio Kameleon rekapitulirao polusezonu popularnih crveno-crnih.

“Kako sada stvari stoje na pola puta smo do povratka u Premijer ligu BiH, te ovo što smo do sada uradili je neki dobar pokazatelj da smo na dobrom putu. Mi kada smo došli u klub nismo ništa zatekli, te morali smo sve iz početka da radimo. Te kada uzmem šta smo prošli sve u ovoj polusezoni dolazim do toga da je strašan posao napravljen, klub smo stabilizovali pa mislim da idemo pravim putem.”, rekao je Mujkanović te dodao:

“Ovaj drugi dio, sportski, mislim da tu tabela govori sama za sebe. Ne možemo reći da je ova liga lagana, vidjeli smo da ima tu jako tvrdih ekipa. Moram da istaknem da sve ove ekipe protiv kojih igramo na neki način dobiju dodatnu snagu protiv Slobode, odnosno svaki fudbaler iz protivničkog tima želi da pokaže više od svojih realnih mogućnosti. Jer u suštini na kraju ti se piše u CV-ju da si igrao protiv Slobode. Nama je sigurno dosta teže igrati ovu ligu nego nekim standardnim klubovima u ovoj ligi. Sve je to dodatni teret nama u Slobodi, ali mi smo se znali izboriti, što je na kraju donijelo i rezultat. Ovo je tek pola puta, ne smijemo se opuštati, valja preći još pola dionice.

Vaša poruka svim navijačima i ljubiteljima FK Sloboda?

” Zahvaljujem se navijačkoj skupini Fukare koje su nas pratili u svakom segmentu funkcionisanja kluba ove sezone, te im se ovaj put zahvaljujem u ime UO Slobode i svoje lično ime. Međutim moraju i drugi građani Tuzle da se osvijeste na neki način i da shvate ko je Sloboda, šta je Sloboda, da je to brend grada i da je ona veoma važna. Mislim da mora da se da malo više za Slobodu, a ne samo deklarativno govoriti “to je naša svetinja”, “mi smo svi Sloboda” i tako te neke fraze.

Moramo se istinski zapitati koliko to mi stvarno pomognemo, koliko je zaista volimo i šta za nju damo u toku jedne sezone. Malo više te neke iskrene ljubavi, a ne da to bude nešto u žargonu to je naše, to smo mi, to je ovo. Jednostavno mora se Slobodi malo više pomoći kako bi izašla na dobar put. Svi kada smo zajedno jači smo puno, pa tako i ona najmanja mrva, najmanja pomoć je dobro došla klubu, koji od rata pa na ovamo stalno nešto kuburi sa finansijama i drugim stvarima. Mislim da je ovo dovoljno velika sredina da ne bi trebala Sloboda da ima takve probleme, nisu to neka ogromna finansijska sredstva, ali jednostavno treba to znati i prepoznati.”, rekao je MujkanovićMožda će Vas zanimati i:

Back to top button