Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Mladi inovator, Muhamed Duraković iz Gračanice, želi osnovati kompaniju koja će se baviti inovacijama

BIGBANG2023
Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovom pričama i glasajte za njih.

Muhamed Duraković je rođen 18. oktobra 2001. godine u Gračanici, a odrastao je u Malešićima, gdje je završio i osnovnu školu.

Srednju školu završio je u Gračanici, a istakanuo se uzastopnim plasmanima na federalna takmičenja iz fizike te raznim radionicama, vježbama i istraživanjima koje je uporedo provodio.

Sve te aktivnosti koje je provodio, dale su doprinos da bude proglašen učenikom generacije od strane škole, a zatim i da bude proglašen posebnim priznanjem od strane Vlade Federacije BiH kao jedan od 30 najboljih srednjoškolaca u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Trenutno studira na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i pored toga uporedo i dalje istražuje razne oblasti iz fizike.

Muhamedova postignuća: 

Mladi inovator – kreator inovacije Pametni roštilj

Učenik generacije JU MSŠ “Gračanica”

IV mjesto na Federalnom takmičenju iz Fizike

Najbolji srednjoškolac Federacije BiH

Na šta je Muhamed najponosniji?

“Ponosim se konstantnim istraživanjima i fizike i inovacija. Tako je proizašla i ideja solarnog roštilja”.

U budućnosti Muhamed svoje inovacije želi pretvoriti u djelo, te da osnuje Privredno društvo i otvori kompaniju koja bi imala inovacijama i izučavanjem.

Poruka mladima: 

“Korijeni bilo kakvog uspjeha budu teški i gorki, ali su zato plodovi uvijek slatki. Imajte na umu da se znanje množi dijeljenjem”, zaključio je Muhamed.

Muhamed Duraković kandidat je za priznanje BigBang #herojigeneracije u kategoriji Inovacije.
Za njega možete glasati na OVOM LINKU.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button