Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Mirza Rastoder (28) osnivač startupa: Homework HUB posjetilo preko 12 hiljada mladih

BIGBANG2023
Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovim pričama i glasajte za njih.


Osnovnu školu “Fatima Gunić” završio kao učenik generacije. Pohađao Treću gimnaziju, gdje je nakon završetka iste dobio stipendiju na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (na smjeru Međunarodnih i javnih odnosa). Na master studiju Finansijskog menadžmenta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Sveučilišta u Zagrebu pokreće startup ideju Homework HUB, kao prvi univerzitetski Hub u BiH namijenjen srednjoškolcima/kama, studentima/cama i inovatorima/kama kao mjesto gdje se promoviše nauka i obrazovanje. Skoro pet godina Homework HUB postaje prepoznatljiv brend među mladima i do sada ga je posjetilo preko 12 000 ljudi. Aktivno se bavi rodnom ravnopravnosti u svim poljima obrazovanja i zalaže se za kvalitetnije, dostojnije obrazovanje i obrazovni sistem kao važan temelj razvoja i napretka društva u cjelosti.

Možda će Vas zanimati i:

Mirzina postignuća:

Izdao dvije knjige

Osnovnu školu završio kao učenik generacije

Asistent na Horizon2020 projektu o rodnoj ravnopravnosti u visokom obrazovanju

Najveće dosadašnje iskustvo jeste otvaranje i opstajanje Homework HUB-a, kao mjesta za učenje i druženje, mjesta za mlade ljude da se razvijaju, kreiraju i naučeno primjenjuju.

Mirza Rastoder kandidat je za priznanje BigBang #herojigeneracije Kantona Sarajevo, u kategoriji Poduzetništvo i startup. Za njega ćete moći glasati na OVOM LINKU.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button