Politika

Lukašenko upozorava Srbiju: Ako ste zaboravili našu ljubaznost, uvedite sankcije Rusiji

Nema vise ljubavi
Aleksandar Lukašenko, predsjednik Bjelorusije, donio je odluku o imenovanju novih ambasadora u Kini, Zimbabweu, Srbiji, Južnoafričkoj Republici i Indoneziji. Međutim, posebnu pozornost privuklo je imenovanje Sergeja Malinovskog za ambasadora u Srbiji, uz istovremeno akreditiranje u Sjevernoj Makedoniji.

Malinovski, koji je prethodno bio na čelu Glavne uprave za informiranje i analitiku Ministarstva vanjskih poslova, sada će obnašati funkciju vanrednog i opunomoćenog ambasadora Bjelorusije u Srbiji. Ova odluka popraćena je Lukašenkovom posebnom porukom za Srbiju.

Lukašenko je istaknuo potrebu ozbiljnog preispitivanja suradnje između Bjelorusije i Srbije te je pozvao na razmatranje rezultata te suradnje u trgovinskom i privrednom kontekstu. Upozorio je na važnost donošenja odluka o podršci evropskim i američkim sankcijama protiv Bjelorusije.

“Žele li podržati sankcije, to je njihova stvar, ali trebali bi se odlučiti. Ako su zaboravili našu ljubaznost, neka podrže sankcije”, izjavio je Lukašenko.

Ove izjave odnose se jednako na Srbiju, naglasio je bjeloruski predsjednik. Kritički je ocijenio nedosljednost između izjava i djela te istaknuo potrebu za jasnim stavom.

“Samo trebate shvatiti što žele u političkoj dimenziji. Nije u redu da govore jedno, a rade drugo. Stoga moramo shvatiti stvari”, zaključio je Lukašenko.

Ova najava dolazi u kontekstu šireg političkog konteksta i stava Bjelorusije prema međunarodnoj suradnji, posebno s partnerima poput Srbije.”

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button