Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

“Laseway Fit” mijenja pravila igre: Sa Ademirom iz Tuzle možete dosegnuti savršenu formu i zdravlje!

BIGBANG2023
Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovom pričama i glasajte za njih.

Ademir Lasetović je sportski i fitness trener iz Tuzle sa stečenim zvanjem bachelora na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport na Univerzitetu u Tuzli, kao i profesora kineziologije, zvanja stečenog na Edukacijskom fakultetu Travnik smjer – Opća Kineziologija.

Od 2016. godine bio je prvotimac OKK Sloboda Tuzla ali je zbog zdravstvenih razloga bio primoran prekinuti košarkašku karijeru.  Od 2022. godine u OKK Sloboda vraća se kao kondicioni trener, gdje već drugu sezonu radi na unapređenju i očuvanju fizičkog zdravlja prvotimaca OKK Sloboda Tuzla.

Od februara 2023. godine radi na razvoju brenda „Laseway fit“ koncipiranog na unapređenju cjelokupnog zdravlja rekreativaca, profesionalnih sportista ali i svih onih koji žele unaprijediti svoj svakodvneni život.

Pored toga, bavi se rehabilitacijom, kineziologijom i prevencijom preoperativnih i postoperativnih procesa svih uzrasta. Brend i pristup su fokusirani na unapređenje fizičkog zdravlja kroz redovne i izbalansirane treninge, pravilnu prehranu ali i razvoj snage uma odnosno mentalnog zdravlja kao bitnog aspekta za sticanje forme i zdravlja cijelog organizma.

Bazu njegovih klijenata čine profesionalni sportisti koji žele unaprijedti kondiciju tokom ili izvan sezone, rekreativci koji žele unaprijediti fizičko zdravlje kao i osobe u pred i post operativnom periodu koji se kroz prilagođene treninge žele pripremiti za operativni zahvat ili osigurati brži oporavak nakon operativnog zahvata.

Ademirova postignuća: 

Prvotimac OKK Slobode sezona 2016-2019. godina

Kondicioni trener OKK Sloboda od 2021. godine

Sportista generacije u O.Š Tušanj

Osvojena mnoga košarkaška regionalna i domaća takmičenja kako u omladinskim tako i u seniorskim uzrastima

Osnivač brenda Laseway Fit i vlastitog poslovnog poduhvata.

Na šta je najponosniji i kakvi su planovi za budućnost?

“Najponosniji sam na to što sam se izborio za sebe i nisam tražio pomoć ni od koga, idem prema tome da ostvarim još neke stvari. Ne dijelim svoje planove za budućnost, imam ih mnogo, ali budućnost mi je u Tuzli i BiH, ne planiram ići odavde”, rekao je on.

Poruka mladima: “Vjerujte u sebe i u svoje snove, ne slušajte druge, morate učiti, raditi na sebi”, poručio je Ademir.

Ademir Lasetović kandidat je za priznanje BigBang #herojigeneracije u kategoriji Poduzetništvo i startup.
Za njega možete glasati na OVOM LINKU.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button