Lifestyle

Evo kako brzo skuhati povrće: Tajanstveni sastojak koji će sve učiniti savršenim!
Nikome nije drago čekati da se nešto skuha, naročito ako je uz nestrpljenje prisutna i glad pa je pitanje kako pomoći određenim namirnicama da se što brže skuhaju, a da im to ne utječe na kvalitet.

Za početak, ako je riječ o povrću koje treba ubaciti u kipuću vodu – poput brokule, ali isto tako i mrkve te graška, kao i svog lisnatog povrća – bolje ga je kuhati u većem loncu s puno vode.

Možda će Vas zanimati i:

Razlog je jednostavan: kad ubacite povrće u vrelu vodu, ono će joj sniziti temperaturu. Također, jednom kad je povrće u loncu, lonac je dobro poklopiti, barem napola.

No ako zaista želite pomoći povrću da se brže skuha, nećete preskočiti jedan dodatak vodi za njegovo kuhanje. Ne brinite, sigurno ga imate pri ruci – riječ je o sasvim običnoj soli.

Vjerovatno vam je poznato da je u vodu za koju želimo da što prije dođe do vrenja treba dodati sol, no ovdje nije riječ samo o tome.

Sol dodajemo da bi pomogla pri otapanju prirodnih ljepila koja drže stanice biljke na okupu – sol pomaže u razdvajanju pektinskih vlakana – pa se povrće bez tog zaštitnog sloja brže i lakše skuha.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button