U fokusuVijesti
U fokusu

U Tuzli predstavljeni novi policijski transporteri, svečanom činu prisustvovao i Željko Komšić

4,4 miliona KM za vozila
Svečana primopredaja i promocija novonabavljenih vozila i opreme za Upravu policije Tuzlanskog kantona upriličena je danas u prostoru Kampusa Univerziteta u Tuzli.

Ovom svečanom činu prisustvovali su član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, premijer i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i Žarko Vujović, ministri u Vladi TK, poslanici u Skupštini TK, zastupnici u parlamentima na federalnom i državnom nivou, te predstavnici medija.

Ukupna vrijednost četiri vozila je 4,4 miliona KM, a danas su predstavljena dva, dok će preostala dva uskoro biti isporučena u Tuzlu.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, prisustvovao je danas prezentaciji i postrojio pripadnike Jedinice za podršku Uprave policije TK MUP-a.

Zadatak nabavke četiri oklopna policijska vozila predstavila je Vlada Tuzlanskog kantona na čelu sa Irfanom Halilagićem, koji je na današnjoj prezentaciji kazao da je Vlada ocijenila da je to neophodno.

Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović govorio je i o nabavci takozvanih “dalekometnih pušaka”, odnosno opreme koju prema važećem zakonu koriste policijski službenici u BiH.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button