TuzlaTuzlanski kanton

Pozadina ubistva u Miladijama: Mladić došao s palicom u ubicin stan kako bi se obračunali
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona predložilo je jednomjesečni pritvor za Emina Mustafića, koji se sumnjiči za ubistvo Ismara Karahmeta, počinjeno u subotu uvečer u naselju Miladije u Tuzli.

Naime, Kantonalno tužilaštvo u Tuzli je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda dostavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za 31-godišnjeg Emina Mustafića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

“Policijski službenici su obavili kriminalističku obradu, te je osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prateće materijalne dokaze predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Mustafića”, naveli su iz tužilaštva.

U toku su potrebne istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za događaje.

S druge strane, osumnjičeni za ubistvo Emin Mustafić, policiji, ali i tuzlanskoj javnosti od ranije je poznat po prilično nasilničkom ponašanju, zlostavljanju ljudi i životinja te korištenju narkotičkih sredstava.

Između ostalog, on je prije tri godine bio uhapšen skupa sa još jednim muškarcem, kao osumnjičeni za pokušaj ubistva jedne osobe. Riječ je o muškarcu kojeg su u jednom stanu fizički zlostavljali, a svoj nasilnički čin su snimali mobilnim telefonom te objavili na društvene mreže.

Na tome se sve nije završilo, s obzirom na to da je Mustafić nakon zlostavljanja muškarca, počinio materijalnu te krađu psa kojeg je također zlostavljao, a svoj čin ponovo snimao i objavio na društvenim mrežama prenosi Klix.ba

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button