Sport

Nurkiću nije jasno zašto svi u Americi imaju mnogo oružja: Ratovi nisu dobri ni za koga
Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić je govorio o rasprostranjenosti posjedovanja oružja u SAD-u.

Novopečeni član Phoenixa jučer je učestvovao u druženju s medijima gdje je izrazio i svoje mišljenje o rasprostranjenosti korištenja oružja u SAD-u.

“Još uvijek ne znam zašto svi imaju toliko oružja. Do današnjeg dana to ne mogu razumjeti, smatram da bi djeca trebala biti sigurnija u našim školama. Čak i ako vidite lažno oružje, šta god da se pojavi na društvenim mrežama i da ih djeca imaju u školama, mislim da je to jako loša stvar. Ponekad ne možete kontrolisati određene stvari sa svim platformama društvenih medija koje imamo,” rekao je Nurkić i dodao:

“Bolji svijet definitivno će biti onaj bez oružja jer svi ovi ratovi širom svijeta nisu dobri ni za koga, posebno za ljude koji prolaze kroz to i gube živote bez razloga. Rat ne donosi ništa, samo tugu i srceparajuće stvari.”

Nurkić je, inače, u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta od 2014. godine kada su ga birali Chicago Bullsi koji su ga potom zajedno sa Garyjem Harrisom trejdovali u Denver Nuggetse u zamjenu za picka druge runde drafta 2015. godine, te Douga McDermotta i Anthonyja Randolpha.

Put ga je kasnije preko Denvera doveo do Portlanda čiji je član bio do ovog ljeta kada je napustio Blazerse i prešao u Phoenix.

Ovaj 29-godišnjak je prosječno postizao 12.3 poena uz 8.6 skokova u 463 utakmice u NBA ligi od čega je 382 počeo u prvoj petorci.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button