Crna hronikaRegionSvijet

Gervalla-Schwarz: Moguć je novi rat na Balkanu ako se budu tolerirali postupci Srbije
Kosovska ministrica vanjskih poslova Donika Gervalla-Schwarz kazala je u ponedjeljak kako bi moglo doći do novog rata na Balkanu ako međunarodna zajednica i dalje bude tolerirala postupke Srbije.

“Ovo nije prvi put da Vučić (predsjednik Srbije Aleksandar Vučić) dovodi vojne trupe na granicu s Kosovom. Ovo nije prvi put da prijeti ratom”, rekla je Gërvalla za njemački “Deutschlandfunk” te dodala da “Miloševićev ministar propagande dobro zna kako iskoristiti pogreške Zapada”.

Donika Gervalla-Schwarz: Childhood Emigrant Becomes Kosovo's Top Diplomat | Balkan Insight
Donika Gervalla-Schwarz

Gërvalla smatra da će se  Vučić zaustaviti jedino ako Europska unija uvede sankcije protiv Srbije.

“Isto tako treba zaprijetiti zamrzavanjem pregovora o članstvu u Europskoj uniji ako Beograd ne izruči odgovorne za događaje prije osam dana i ne odrekne se napada na Kosovo i sve ostale zemlje u regiji”, rekla je kosovska ministrica vanjskih poslova.

Njemačka vlada pozvala je u nedjelju Srbiju da pridonese deeskalaciji stanja na granici s Kosovom te da smanji postrojbe na tom području.

Tenzije između Kosova i Srbije porasle su otkad je prošle nedjelje kosovsku policiju napalo 30 teško naoružanih Srba koji su upali u selo Banjska na sjeveru Kosova i zabarikadirali se u srpskom pravoslavnom manastiru. U sukobima ubijena su tri napadača i jedan policajac.

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button