BiHPolitika

Zvizdić u vezi novih prijetnji Dodika: Nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda
 “U vezi sa novim antidemokratskim i antievropskim prijetnjama koje je poslao predsjednik SNSD-a da predstavnici ove stranke neće glasati za bilo koji zakon dok se ne izglasa zakon i ne riješi pitanje Ustavnog suda”, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić ističe kako je odgovor jednostavan.

– Nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BIH, niti za paritetan sastav članova Ustavnog suda BiH,  niti za princip etničkog glasanja u Ustavnom sudu BiH, naveo je Zvizdić u svome reagiranju.

Također, u vezi prijetnji o novim blokadama, Zvizdić podsjeća “pa to smo gledali i ranije, i svaki put su se zastupnici SNSD-a vratili sa pomirljivim stavom u parlamentarne klupe. To će se opet dogoditi ako se odluče na novu blokadu rada Parlamenta BiH”.

– I da, svima je jasno da ovakva politika SNSD-a vodi bh entitet RS u demokratski mrak, potpunu izolaciju od strane demokratskih država i finansijski kolaps, upozorava zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button