BiH

Salko Zildžić nakon pritvora u Srbiji stigao na sjednicu Parlamenta FBiH
Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine počela je Salko Zildžić koji se prije dva dana vratio iz pritvora u Srbiji.

Zildžić je prije desetak dana priveden prilikom prelaska srbijanske granice nakon što mu je u automobilu pronađen pištolj.

Podsjećanja radi, Zildžić je pušten iz pritvora u Srbiji nakon što je Viši sud u Užicu prihvatio sporazum o priznanju krivice. On će godinu dana, na koliko je osuđen, morati provesti u kućnom pritvoru, ukoliko ne otkupi kaznu, što je zakonska mogućnost u Bosni i Hercegovini.

Zildžić je pušten na slobodu i za Srbiju je on slobodan čovjek te se bez pratnje policije vratio u Bosnu i Hercegovinu. Kako to zakonski propisi nalažu, on će biti na slobodi sve dok od domaćeg suda ne dobije poziv za izdržavanje kazne, a što je godinu dana kućnog pritvora uz korištenje elektronskog nadzora – nanogice.

Međutim, dok se sudski proces u BiH ne bude okončan u potpunosti, Zildžić će to vrijeme iskoristiti za provođenje njegovih zastupničkih obaveza. Naime, on je jutros stigao na sjednicu Federalnog parlamenta gdje se, prije početka sjednice, družio i razmijenio nekoliko riječi sa svojim kolegama.

Njemu je dobrodošlicu poželio i federalni ministar MUP-a Ramo Isak.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button