SvijetTuzlaZanimljivosti i zabava

Profesor Ahmed Kovačević iz Tuzle postaje priznati član Kraljevske inženjerske akademije u Britaniji
Profesor Ahmed Kovačević, čije ime je postalo sinonim za izvanrednost u svijetu inženjeringa, nedavno je dobio izvanredno priznanje. Kovačević, rodom iz Tuzle, Bosna i Hercegovina, pridružuje se prestižnom društvu inženjera – Kraljevske inženjerske akademije u Velikoj Britaniji.

Kraljevska Inženjerska Akademija (Royal Academy of Engineering) predstavlja najprestižnije priznanje koje inženjeri mogu dobiti u Velikoj Britaniji i širom svijeta. Kovačević se tako pridružuje ekskluzivnom klubu od 60 prepoznatih članova, osam međunarodnih i pet počasnih članova, čiji su doprinosi inženjeringu i tehnologiji bez premca. Svaki od ovih članova je pionir u svom sektoru, vođa u razvoju inovacija, ili stručnjak koji daje značajan doprinos akademskoj zajednici i industriji.

May be an image of 1 person

Profesor Ahmed Kovačević trenutno obavlja funkciju profesora i predsjedavajućeg Kraljevske Akademije Inženjeringa na City, University of London. Njegovo ime je sinonim za vrhunsku stručnost u oblasti vijčanih mašina i dizajna, a svoj doprinos zajednici i industriji ostvaruje kroz istraživanje, podučavanje i suradnju u oblasti numeričkog modeliranja, analize i projektovanja mašina sa pozitivnim pomeranjem.

No, Ahmed Kovačević nije samo stručnjak u svojoj oblasti, već i veliki filantrop koji već dugi niz godina podržava obrazovanje i razvoj mladih talenata u Bosni i Hercegovini. Njegova strast prema mentorstvu i podršci mladima svjetluca kao inspiracija za buduće generacije.

Ovaj veliki uspjeh profesora Kovačevića nije samo izuzetno priznanje za njega lično, već i ponos za Tuzlu i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Njegov izvanredan doprinos inženjeringu i filantropiji ostavlja snažan trag u svijetu i služi kao inspiracija mladima širom svijeta.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button