Gdje izaćiMuzika

Neša Galija: Pravo je blagostanje svirati za tuzlansku publiku




Nenad Milosavljević, publici poznatiji kao Neša Galija, frontmen benda koji na muzičkoj sceni traje dugih 47 godina, 30. septembra nastupa u BKC-u TK.

Koncert u Tuzli bio je i povod da razgovarano sa Nešom koji nam je otkrio nekoliko pojedinosti, a između ostalog i kakva su njegova očekivanja od tuzlanske publike:

“Tuzlanska publika je odlična i mi imamo takvo iskustvo. Publika jednostavno razumeva muziku, a kada imate publiku koja razumeva muziku nije nikakav problem svirati. Naprotgiv, onda je to zadovoljstvo jer suština cele muzičke zabave leži u interakciji. Zato je meni pravo blagostanje svirati za tuzlansku publiku.”

Neša Galija nam je otkrio i koliko su u njegovom muzičkom stvaralaštvu važni tekstovi:

“Stvar koja je jako bitna i krasi Galiju su tekstovi koji su na neki način specifični i dolaze do izražaja, tako da je ceo koncept naših koncerata svojevrsna pozorišna predstava. Oni koji su ljubitelji poezije zasigurno će uživati, a moj kolega Goran koji dolazi sa mnom je pravi virtuoz tako da će publika dosta toga čuti i što se sviranja tiče. Bit će tu svega i svačega što se tiče same muzike kao takve.”

Neša Galija je za kraj istakao da će koncert biti poslastica za sve sladokusce, a potvrdu toga publika očekuje 30. septembra u BKC-u TK.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button