Svijet

Joe Biden se na Twitteru zahvalio vijetnamskom predsjedniku uz fotografiju pogrešnog čovjeka


Tim za društvene mreže američkog predsjednika Joe Bidena jučer je podijelio objavu na kojoj se predsjednik zahvaljuje vijetnamskom predsjedniku, ali na fotografiji se nalazio drugi muškarac.

Naime, u objavi koja je objavljena na službenom profilu američkog predsjednika, Biden se zahvaljuje vijetnamskom predsjedniku Vo Van Thuongu dok se na fotografiji rukuje s čelnikom nacionalne skupštine zemlje Vuong Dinha Huea.

Nedugo nakon objave, grešku su uočili korisnici društvenih mreža, nakon čega je objava ubrzo obrisana.

“Predsjedniče Vo Van Thuong, hvala vam na tako produktivnom sastanku. Ovo partnerstvo je o oslobađanju potencijala naših ljudi i s njim niza nevjerojatnih mogućnosti,” glasio je opis u objavi na Twitteru.

Međutim, fotografija u objavi, nije bila ona na kojoj se predsjednik rukovao s Thuongom, već s predsjednikom Nacionalne skupštine Vijetnama Vuong Dinha Hueom, prenosi New York Post.

Inače, Biden se u ponedjeljak tokom posjeta Vijetnamu sastao s obojicom političara u Hanoju. Oba muškarca nose naočale i crnu kosu s razdjeljkom na istu stranu, a imali su i slična odijela.

Predsjednikov posjet Vijetnamu bio je s ciljem jačanja odnosa s vodstvom zemlje koja se smatra strateški važnim azijsko-pacifičkim saveznikom.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button