Valter Tuzlanski

Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli obilježen Evropski dan jezika
U Utorak 26.09. 2023. godine je u organizaciji odsjeka za jezike: Bosanski jezik i književnost, Turski jezik i književnost, Njemački jezik i književnost i Engleski jezik i književnost, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli obilježen Evropski dan jezika. Amfiteatar 1 je bio ispunjen do posljednjeg mjesta i prisutni učenici osnovnih i srednjih škola s područja Tuzlanskog kantona mogli su poslušati kratko predavanje o svom maternjem jeziku i njegovoj književnosti, čuti nešto o turskom jeziku, književnosti i kulturi, upoznati se s njemačkim jezikom i njegovim jezičnim i kulturnim bogatstvima kroz kviz kojeg su organizovale studentice njemačkog jezika i književnosti, Dejana Rakić, Mubina Ahmetović i Mirzana Noćić, te igrati kviz popularne angloameričke kulture u organizaciji studenata engleskog jezika i književnosti, Emina Morankić, Ajdin Varešić, Džejla Krdžalić, Amar Bajraktarević, Nedim Huskanović i Adelina Esmić. Drago nam je da su učenici pokazali zainteresovanost i znanje, a tim s najboljim rezultatom u ovom kvizu, kojeg čine učenici i učenice JU Mješovita srednja škola Živinice, nagrađen je posjetom Escape Room-u u Tuzli.
Zahvaljujemo na prisustvu i aktivnom učešću učenicima i nastavnicima sljedećih škola Richmond Park Schools Tuzla, Osnovna škola Katolički školski centar “Sveti Franjo” Tuzla, JU Gimnazija “Ismet Mujezinović” Tuzla, JU Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola Tuzla, Opća gimnazija Katolički školski centar “Sveti Franjo” Tuzla, JU Mješovita srednja škola Živinice i JU Mješovita srednja škola Srebrenik.
Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas imali priliku obilježiti ovaj dan s učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola, ali i s njihovim nastavnicima i nastavnicama, te se radujemo budućim aktivnostima.
O ovom događaju nešto više za medije su izjavili:

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button