Zanimljivosti i zabava

Akcija SIPA-e ‘Alterego I i II’ – Pretresi na 15 lokacija u Tuzli, Kalesiji, Bijeljini, Zvorniku, Srebrenici
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u sklopu akcija “Alterego I i II”, na području Tuzle, Kalesije, Bijeljine, Zvornika, Srebrenice i Bratunca započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

– Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, krivotvorenje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja, nedopušteno skladištenje robe i krijumčarenje kao i krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnog djela, Falsifikovanje isprave, Izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, Davanje mita, Primanje mita, Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i Trgovina uticajem – navode iz SIPA-e.

Možda će Vas zanimati i:

Pretresi se vrši po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i Okružnog suda u Banjoj Luci a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske i u saradnji sa  Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske i Tuzlanskog kantona.

– Uzimajući u obzir da su operativne akcije “Alterego I i II” u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno – najavili su iz SIPA-e.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button