BiHSportTuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Atletičari AK ‘Sloboda Tehnograd’ Musić i Pavljašević nastupaju na takmičenjima u Sivasu i Brnu
Tokom predstojećeg vikenda mladi atletičari Atletskog kluba ‘Sloboda Tehnograd’ nastupaju na evropskoj sceni gdje će odmjeriti snage sa najkvalitetnijim atletičarima starog kontinenta.

Mlađi junior Bakir Musić, jedan od najtrofejnijih atletičara ovog kluba, otputovao je u Tursku, gdje će u gradu Sivasu učestvovati na Balkanskom prvenstvu ‘U18’, za mlađe juniore.

Bakir Musić je ove godine učestvovao i na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Mariboru, gdje je i istrčao normu za Balkanijadu u Turskoj.

Bosanskohercegovačku reprezentaciju u Turskoj sačinjava ukupno pet takmičara, selektor i dva trenera. Bakir Musić takmiči se u disciplini 400 metara.

Jedan od najmlađih i najuspješnijih takmičara AK Sloboda Tehnograd Nikola Pavljašević otputovao je u pratnji trenera Jasmina Gavranovića u Brno (Češka) gdje će nastupiti na ‘European Kid's athletics games’.

Nikola Pavljašević je višestruki prvak BiH u mlađim uzrasnim kategorijama na srednjim prugama.

Na takmičenju u Brnu nastupit će više od 2.200 takmičara, a Nikola Pavljašević takmiči se u disciplini 1.500 m, sa takmičarima iz petnaestak zemalja, saopćeno je iz AK Sloboda Tehnograd.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button