Izdvojeni članakTehnologijaTuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabavaZaštita okoliša

5. Međunarodni stručni skup o sistemima daljinskog grijanja Tuzla 2023.
Sa zadovoljstvom vas pozivamo na početak 5.Međunarodnog stručnog skupa o sistemima daljinskog grijanja, koji će se održati u Hrvatskom kulturnom centru „Sveti Franjo“ Tuzla u petak 22. 09.2023. Ovogodišnji skup predstavlja ključni događaj u oblasti energetske efikasnosti, ekologije i digitalizacije u Tuzli.

Grad Tuzla i kompanija “Centralno grijanje” d.d. Tuzla, sa višegodišnjim iskustvom i predanim radom, zajedno kreiraju inovativna rješenja koja će doprinijeti tome da grad Tuzla postane ekološki i pametan grad u skladu sa standardima Evropske unije. Fokus na zdravlju građana i općoj dobrobiti društva predstavlja zajedničku misiju Grada Tuzla i “Centralnog grijanja” d.d. Tuzla. Naš osnovni cilj je prilagođavanje navedenim promjenama kako bismo osigurali održivu budućnost za naše građane.

Možda će Vas zanimati i:

Ovaj skup će okupiti stručnjake iz različitih oblasti koji će zajedno razmotriti ključne aspekte održive energetike, ekološke inovacije i digitalne transformacije. Osim toga, ovaj događaj će biti prilika da se lokalni akteri, građani i NVO sektor aktivno uključe u kreiranje rješenja za budućnost našeg grada.

Međunarodni stručni skup Tuzla 2023. će također proslaviti 40 godina postojanja kompanije “Centralno grijanje” d.d. Tuzla, što predstavlja značajno dostignuće u oblasti daljinskog grijanja i energetske efikasnosti. Ovom prilikom, želimo da podijelimo naše iskustvo i dostignuća sa širom javnošću i medijima.

Vrijeme za izjave planirano je u sali HKC-a u 9:45 h dok svečana ceremonija počinje u 10 h.

Molimo vas da se pridružite ovom značajnom događaju i pomognete nam da zajedno stvorimo održivu budućnost za Tuzlu.

Radujemo se vašem prisustvu na 5. Međunarodnom stručnom skupu o sistemima daljinskog grijanja Tuzla 2023. i vašem doprinosu promociji održivosti i ekološke svijesti u našem gradu.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button