BiHVijesti

Vučić danas u Banjaluci sa Dodikom i Cvijanović
Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik danas će ispred Palate u Banjaluci dočekat predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u 10 sati. Odmah nakon toga planiran je njihov sastanak, a prisustvovat će mu i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i delegacija iz Srbije borave u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Tokom posjete planiran je niz sastanaka i posjeta, a povod dolaska je obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe tokom “Oluje”.

U isto vrijeme planiran je i sastanak predsjednika Narodne Skupštine RS Nenada Stevandića i predsjednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića.

Za 11.30 planirana je sjednica Savjeta za saradnju Srbije i Republike Srpske, a nakon potpisivanja Sporazuma o izgradnji dva memorijalna centra uslijedit će i izjave za medije Vučića i Dodika.

Istog dana predviđeno je i polaganje vijenaca na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.

U 19 sati u Prijedoru počinje obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u “Oluji”.

Podsjetimo, jučer su u manastiru Osovica Dodik i Vučić uz partijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija imali sastanak. Vučić je u Srpcu istakao kako ne može da priča o detaljima sastanka, te kako će samo dio javnost moći da čuje detalje danas na konferenciji za medije nakon sastanka Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije.Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button