SvijetZanimljivosti i zabava

(VIDEO) Haos na ulicama San Francisca zbog autonomnih vozila
Poteškoće s komunikacijom izazvane muzičkim festivalom rezultirale su “zarobljavanjem” deset autonomnih vozila kompanije Cruise na cestama San Francisca tokom proteklog vikenda.

Proteklog vikenda, kompanija Cruise se suočila s ozbiljnim problemima u vezi sa svojim autonomnim vozilima, što je uzrokovalo zastoje na ulicama San Francisca. Incident se dogodio s deset Cruise-ovih vozila koja su zaustavila saobraćaj u trajanju od 15 minuta.

Ubrzo su se pojavile slike i video zapisi koji su se proširili putem interneta. Iako su se vozila normalno kretala, niz grešaka je rezultirao njihovim zastojevima na ulicama Vallejo, Grant i Columbus.

Da situacija postane ozbiljnija, ovaj incident se dogodio dan nakon što je kalifornijska komisija dala Cruise-u dozvolu da svoje autonomne automobile koristi u San Franciscu i dijelovima San Mateo County-ja 24 sata dnevno.

Na sreću, veći problemi su izbjegnuti, a iz Cruise-a tvrde da su problemi s povezivanjem uzrokovali ovaj incident i stvaranje gužvi te da je muzički festival doprinio problemima.

Međutim, Nadzorni odbor San Francisca smatra da je ova situacija s gužvama bila “opasna”, te da autonomna vozila nisu spremna za vrhunce prometa. Predsjednik odbora također izražava zabrinutost zbog činjenice da su vozilima potrebne mobilne usluge kako bi se uklonila iz saobraćaja, nazivajući to “jezivo zastrašujućim”.

Također, postavljeno je pitanje kako bi se vozila ponašala u slučaju prirodne katastrofe. Grad je apelirao na guvernera da pojača nadzor nad autonomnim vozilima, budući da je država odobrila njihovu širenu upotrebu u gradu.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button