Sport

Uspješan debi reprezentacije BiH: Ismail Zulfić deveti na svjetskoj smotri u paraplivanju
Devetim mjestom u disciplini 50 delfin koje je danas osvojio Ismail Zulfić završen je debitantski nastup paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Manchesteru.

Takmičar Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva Ismail Zulfić trku na 50 metara u disciplini delfin okončao je s vremenom 45.95, čime je zauzeo deveto mjesto, saopćeno je iz plivačkog kluba Spid iz Sarajeva.

Bh. boje na smotri najboljih paraplivača planete branio je i njegov klupski kolega Ismail Barlov koji je prethodno na 50 metara prsno bio četvrti, dok je trku u disciplini 150 metara miks završio na sedmom mjestu uz isplivanu A normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

“Prvi i istorijski nastup naše reprezentacije na jednom Svjetskom prvenstvu je završen i iznad naših očekivanja. Riječ je o dječacima koji imaju svega 12 godina. Barlov je pritom bio nadomak medalje i sve ostvareno je pokazatelj da smo na pravom putu”, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije BiH.Izvor
aa.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button