BiHTehnologijaTuzlaZanimljivosti i zabava

(VIDEO) Tvorci popularnog simulatora za kamiondžije uvrstili i Tuzlu u nadolazeću ekspanziju

Euro Truck Simulator 2 konačno će dobiti službene mape za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te ostale ovdašnje zemlje kroz ekspanziju West Balkans.

Balkanska ekspanzija za popularnu igru Euro Truck Simulator 2 trebala bi imati sveukupno 26 gradova. Iz SCS Software tima su službeno potvrdili sljedeće gradove: Rijeka, Split, Zadar, Beograd, Kragujevac, Nikišić, Maribor, Kopar, Skoplje, Drač, Fieri, Tirana, Podgorica, Priština, Niš, Mostar i Tuzla.

Možda će Vas zanimati i:

Otkrijte, prevozite i širite svoju kamionsku kompaniju kroz Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Srbiju i Sloveniju.

Lutajte kroz živahne gradove i zavirite u mirne pejzaže seoskih područja, doživljavajući čarobnu suštinu Zapadnog Balkana stoji u opisu ekspanzije na oficijalnoj stranici, što znači da bi u skorije vrijeme mogli posjetiti svaki dio Bosne i Hercegovine iz udobnosti svog doma.

U trailer videu tvorci igre su prikazili i Tuzlu tačnije magistralnu cestu kod Džamije  “Kralj Abdullah Bin Abdul Aziz Al Saud”.

Pored cesta, sela, planinski puteva i još mnogo toga što ćete moći vidjeti u ovoj ekspanziji, iz SCS tima su odlučili da idu i pedalj dalje pa tako i naprave realistične koncepte za kompanije koje će trgovati u ovoj igri… Neki od koncepta uistinu su vjerodostojni mnogim brendovima u Bosni i Hercegovini.

 

 

Balkanska regija do sada nije bila dostupna u Euro Truck Simulatoru 2. Iako su putevi ovog područja bili dostupni putem neoficijelnih dodataka (ProMods), službena integracija će unijeti više detalja i specifičnosti. Važno je napomenuti da će južni dio Europe ostati odvojen, što znači da će Grčka, Malta, Cipar i druge zemlje najvjerojatnije doći nakon ove proširenja.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button