BiHVijesti

Proizvodnja u RMU Zenica će biti nastavljena nakon potvrde smjene uprave EP BiH

Rudari
Sindikat Rudnika mrkog uglja Zenica će nastaviti s radom nakon što se potvrdi odluka o smjeni rukovodstva Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Ovaj zaključak je donio Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine, analizirajući stanje u spomenutom rudniku od 1. do 3. augusta.

Nakon što Nadzorni odbor EP BiH potvrdi odluke Vlade FBiH o smjeni i imenovanju uprave EP BiH, koje su usvojene na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH, Sindikat RMU Zenica će direktoru rudnika dostaviti zahtjev za stavljanje van snage odluke o privremenom prekidu rada koju je donio direktor RMU Zenica 27. jula“, naglašeno je u zaključku.

Poslije toga će radnici biti pozvani da postupe u skladu s posljednjom sindikalnom odlukom. EP BiH i direktoru RMU Zenice Mensuru Hukiću će biti postavljen rok za isplatu plata za juni i juli ove godine.

Rudari su 1. augusta protestovali ispred EP BiH, smatrajući da je ovo preduzeće odgovorno za teško stanje u RMU Zenica. Vlada FBiH je dan kasnije smijenila rukovodstvo EP BiH na čelu s direktorom Admirom Andelijom. Za v.d. direktora izabran je Sanel Buljubašić.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button