BiHSport

Lejla Njemčević jedina predstavnica BiH na Svjetskom biciklističkom prvenstvu u Škotskoj
Najbolja bh. biciklistkinja i trenutno prva biciklistkinja svijeta na svjetskoj UCI maraton ranking listi u nedjelju nastupa na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj.

Na najvećem do sada organizovanom Svjetskom prvenstvu, a koje će ujedno biti i jedna od najvećhih sportskih manifestacija, održat će se po prvi u svim biciklističkim disciplinama sa ukupno 219 takmičenja na kojem se očekuje da nastupi više od 8.000 sportista iz čitavog svijeta.

Na svjetskom prvenstvu u Glasgowu jedina predstavnica Bosne i Hercegovine bit će Lejla Njemčević, a koja važi za jednu od favoritkinja u maraton disciplini.

Svjetsko prvenstvo u maratonu održat će se blizu Edinburga na stazi dužine 96 kilometara sa 3.200 metara visinskog uspona. Takmičare očekuje izuzetno zahtjevna staza s obzirom na to da kiša pada konstantno već nekoliko dana te se očekuje kišovito vrijeme sa niskim temperaturama i na dan utrke.

“Imam veliku dozu samopouzdanja pred najbitniju utrku u sezoni, a posebno nas raduje da su pripremele protekle u skladu sa planom treninga. Trening na stazi sam uradila prošle sedmice i uslovi sigurno da idu u moju korist s obzirom da sam u dosadašnjoj karijeri najbolje rezultate ostvarivala na blatnjavim stazama. Očekivanja su uvijek velika ali spremna sam da na dan utrke pokažem svoj maksimum”, rekla je Njemčević.

Svjetsko prvenstvo u maratonu na programu je u nedjelju sa početkom u 08:30 sati a prenos se može pratiti na oficijelnoj web stranici Svjetske biciklističke federacije.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button