BiHTuzlaTuzlanski kanton

Hurtić s direktorom UKC Tuzla o početku provedbe projekta Prijenos znanja
Povodom početka provedbe projekta Prijenos znanja, čiji je cilj povezivanje bh. stručnjaka iz dijaspore sa domovinom, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić održao je sastanak s direktorom Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla Denijalom Tulumovićem na kojem je najavio dolazak stručnjaka iz više oblasti, istaknuvši posebno one koji se bave tretiranjem autizma.

Riječ je o projektu koji je u završnoj fazi i čija provedba počinje najkasnije od novembra ove godine. Na projekat će moći aplicirati sve javne ustanove, a posebno klinički centri u Bosni i Hercegovini, i to iz Tuzle, Sarajeva, Banje Luke i Mostara.

Tulumović je projekt ocijenio izvanrednom idejom, kazavši još da će sa svoje strane osigurati sve profesionalne i tehničke pretpostavke za njegovu punu provedbu.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine je svojim aktivnostima ostvarilo bazu podataka s više od 200 doktora nauka i naučno-istraživačkih radnika u dijaspori.

Projekt finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Švicarskom ambasadom, saopćeno je iz Ministarstva.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button