Gdje izaći

Danas u Ajdinovićima počinje međunarodni košarkaški turnir
Od 24.-26.08. 2023 godine u Ajdinovićima će se održati međunarodni košarkaški turnir pod nazivom 3. ARDU SPORT CUP AJDINOVIĆI 2023, koji će okupiti oko 150 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

U čarima košarkaške igre i lijepom druženju uživat će djevojčice i dječaci u pionirskoj konkurenciji, koji će se u odličnim uslovima koje pruža SRCA AJDINOVIĆI, boriti za što bolji plasman svojih ekipa.

Na 3.ARDU SPORT CUP u AJDINOVIĆI 2023, učestvovat će 13 pionirskih ekipa (djevojčice /dječaci), od kojih su neke višestruki prvaci svojih država (KK SUTJESKA, CRNA GORA) ili ponajbolje ekipe iz nacionalnih prvenstava (OKK SLOBODA, REALWAY, ART BASKET-Srbija), pa se radi o izuzetno kvalitetnom košarkaškom turniru.

Možda će Vas zanimati i:

Titulu dvostrukog pobjednika ARDU SPORT CUP- a brani ekipa KK SUTJESKA (CRNA GORA), a od ove godine na turniru učestvuju i djevojčice.

Osim ekipnih nagrada, na turniru će se birati BEST FIVE (djevojčice /dječaci), MVP turnira (djevojčice /dječaci), te NAJMLAĐI UČESNIK turnira (djevojčice /dječaci).

Za sve učesnike turnira generalni sponzor turnira, kompanija za proizvodnju sportske opreme ARDU SPORT (Srbija), obezbjedio je diplome za učešće na turniru kao i poklon suvenire.

Tehnički organizator 3.ARDU SPORT CUP AJDINOVIĆI 2023, i ove godine je Košarkaški klub ABC BASKET TUZLA,koji se pokazao kao odličan organizator brojnih košarkaških manifestacija.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button